Helseminister Bent Høie. Foto: Bjørn Stuedal.

Helseminister Bent Høie. (Foto: Bjørn Stuedal)

Bent Høie åpner Pasientsikkerhetskonferansen 2018

Publisert  Oppdatert 

Pasientsikkerhetskonferansen arrangeres 31. oktober og 1. november. Der deler helse- og omsorgsminister Bent Høie ut Forbedringsprisen.

Det nærmer seg årets Pasientsikkerhetskonferanse, og mange nye navn er publisert på konferansens nettside. Blant annet kommer helse- og omsorgsminister Bent Høie for å åpne konferansen og dele ut Forbedringsprisen. Han vil også holde et innlegg om åpenhet og forbedringskultur, hvor han kommer inn på sammenhengen mellom pasientsikkerhet og arbeidsmiljø. 

Lær av vinneren av årets Forbedringspris

Pasientsikkerhetsprogrammet har tidligere delt ut lederpris i pasientsikkerhet. Prisen er i år endret til en Forbedringspris som kan deles ut til team, enkeltperson eller leder. Vinneren må ha satt seg konkrete mål og oppnådd reelle forbedringer innen kvalitet, pasientsikkerhet og/eller arbeidsmiljø.

Vinneren av årets Forbedringspris vil holde et innlegg og dele av sine erfaringer med forbedringsarbeid etter prisoverrekkelsen.

Hvordan lære av enkelthendelser?

Alle som jobber i helse- og omsorgstjenesten kjenner til Helsetilsynet og deres arbeid. Nytt av året er Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten, som ble offisielt vedtatt i fjor. Men hva skal kommisjonen egentlig gjøre? Og hvordan kan Helsetilsynet og kommisjonen være med på å sikre at vi lærer av enkelthendelser?

Til å svare på dette kommer Jan Fredrik Andresen, som er direktør i Helsetilsynet, og Pål Iden, som er direktør for Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten.

Sjekk ut programmet og meld deg på her: www.pasientsikkerhetskonferansen.no

Print