kantine

Et team i Fredrikstad gjør seg klar til å markere "Hva er viktig for deg?"-dagen. Legg merke til at det står "Hva er viktig for deg?" på arbeidstøyet. Foto: Birgitte Skauen Kopperud.

Fredrikstad og Lørenskog markerte "Hva er viktig for deg?"

Publisert  Oppdatert 

Onsdag 6. juni markerte behandlingspersonell over hele landet «Hva er viktig for deg?»-dagen. I Fredrikstad og Lørenskog stod badestund, konserter og hundekos på programmet.

På sykehjemmene i Fredrikstad var det full aktivitet den 6. juni.

Viktig hele året 

- «Hva er viktig for deg?» er ikke kun et spørsmål som stilles 6. juni i Fredrikstad, sier Birgitte Skauen Kopperud, etatssjef for omsorgssentre i Fredrikstad kommune. Dette er et fokus vi skal ha 24/7, så vi har arbeidstøy med påtrykk «Hva er viktig for deg?».

Alle avdelinger på sykehjemmene har pasientsikkerhetstavler. En av kolonne på tavlene heter «Hva er viktig for deg?», og her påføres svarene fra pasientene. Tavlemøter sørger for at man holder fokus på hva som er viktig for hver enkelt pasient.

Fra badesund til kjæledyrbesøk 

Markeringen 6. juni ble benyttet til å gjennomføre flere av svarene fra pasientene pasientene har gitt. En pasient hadde et stort ønske om å ta en øl på en av uterestaurantene i byen, og det ble en fin og stemningsfull stund langs byens havnepromenade, mens en annen ønsket å bli fin på håret.

IMG_1692

«Jeg ønsker å kjenne på badevannet», sa flere andre pasienter,
og fikk anledning til å bade.

Hund og pasient

Flere pasienter ønsket å kjele med et dyr,
og sykehjemmet ordnet besøk av en hund og et marsvin.

3

 

- Flere steder i Fredrikstad ble dagen markert med fest eller konsert. Et sykehjem hadde invitert alle beboere til festbord med god lunsj. Et annet sykehjem hadde organisert en konsert med Trekkspillklubben i paviljongen. Konserten var for alle pasientene, pårørende og lokalsamfunnet, sier Kopperud.

 Alle pasienter spørres ved Rolvsrudhjemmet

På Rolvsrudhjemmet i Lørenskog stiller de spørsmålet til alle pasienter som kommer til avdelingen, og dokumenterer det i innkomstsammenfatningen til nye pasienter.

Rolvsrudhjemmet hva er viktig for deg

Teamet ved Rolvsrudhjemmet

  - Vi bruker «hva er viktig for deg?» i tverrfaglige møter og har et jevnt fokus på dette i arbeidet vårt, sier Charlotta Lindqvist, avdelingsleder ved Rolvsrudhjemmet.

For å markere «Hva er viktig for deg?»-dagen utviklet de en brosjyre, gikk med buttons og hadde en Kahoot-quiz med fagspørsmål – som oversykepleieren vant!

 

Du kan lese mer om brukervirkning her

Print