Trykksårplakat16

Last ned årets trykksår-plakat og heng den opp på ditt arbeidssted i forbindelse med "Stopp trykksår"-dagen.

Marker "Stopp trykksår"- dagen

Publisert  Oppdatert 

17. november markeres den internasjonale stopp trykksår-dagen. Her kan du laste ned plakat og melde deg på trykksårkurs.

Torsdag 17. november markeres den internasjonale trykksårdagen «Stop Pressure Ulcer Day», på norsk kalt «Stopp trykksår-dagen». Her kan du laste ned en fin plakat som kan printes ut og henges opp ved ditt arbeidssted.

I samarbeid med Norsk interessefaggruppe for sårheling (NIFS), arrangerer pasientsikkerhetsprogrammet et kurs i forebygging og behandling av trykksår og generelle prinsipper for sårbehandling denne dagen. Kurset har helsepersonell som målgruppe, koster 800 kroner og vil holdes i Helsedirektoratets lokaler i Universitetsgata i Oslo. Et spennende program med forelesere fra inn- og utland. Meld deg på her!

Prøv også NIFS sin quiz.

De fleste trykksår kan forebygges

En av fem pasienter i norske sykehus og sykehjem får trykksår, eller liggesår som det også kalles. Trykksår kan forårsake smerter, forsinket rehabilitering, infeksjon og i verste fall tidlig død. De aller fleste trykksårene kunne vært forebygget.

Blant viktige tiltak for å unngå trykksår, er å vurdere alle pasienter for risiko, sikre nødvendig trykkfordelende underlag, undersøke huden regelmessig, sikre stillingsforandring og vurdere ernæringsstatus.

Les mer om vår tiltakspakke om forebygging av trykksår her.

 

Print