Oppsalhjemmet-ballong

6. juni markeres "hva er viktig for deg-dagen" i hele landet. Dette bildet er fra Oppsalhjemmet i Oslo. (Foto: Stig Marlon Weston)

Markerer hva er viktig-dagen

Publisert  Oppdatert 

«Hva er viktig for deg?» Dette spørsmålet skal alle ansatte i helse- og omsorgstjenestene i Tønsberg stille minst en bruker eller beboer 6. juni.

Over hele landet og i Skottland markeres "hva er viktig for deg-dagen" mandag 6. juni.

Tønsberg kommune har bestilt 1000 buttons med spørsmålet. Det er første gang ansatte i helse- og omsorgstjenesten er med på å markere dagen.

- Erfaringene vi samler skal gi oss nyttig informasjon og innsikt i brukernes ønsker og behov, sier Harald Næss. Han er fagenhetsleder for helse og omsorg i kommunen. 

Næss sier at målet er å gi brukerne en bedre hverdag, samtidig som de ønsker å utvikle tjenester som gir en bedre helse med utgangspunkt i brukernes ressurser og ønsker.

- Buttonene synliggjør budskapet for alle som møter vårt helsepersonell. Det utfordrer nysgjerrigheten til brukere, pasienter og pårørende og er et sterkt signal til både tjenesteutøvere og -mottakere. For meg er det viktig at våre ansatte får et forhold til dette essensielle spørsmålet, sier Næss.

Satsingen den 6. juni er en integrert del av Tønsberg kommunes satsing på brukermedvirkning.

Ønsker du også å markere dagen? Buttons kan bestilles ved Kunnskapssenteret for helsetjenesten i Folkehelseinstituttet, e-post: Anders.Vege@fhi.no

Print