Skjermdump av NEL-nettside som viser NEWS2.

Skjermdump av nettsiden til Norsk Elektronisk Legehåndbok som viser NEWS2-skår.

NEWS2 + NEL = sant

Publisert  Oppdatert 

Nå kan verktøyet NEWS2 brukes som elektronisk kalkulator i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL).

Skåringsverktøyet National Early Warning Score versjon 2 (NEWS2) har nå blitt implementert som en elektronisk kalkulator i NEL. De fleste av Norges allmennleger, og i overkant av halvparten av norske kommunehelsetjenester, har tilgang til og benytter Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL).

-Vi håper at NEWS2 skår vil bli bedre kjent og mer brukt blant leger i kommunal helse- og omsorgstjeneste når NEL nå har laget en elektronisk NEWS2-kalkulator. Bruk av NEWS2 vil være nyttig som beslutningsstøtte og for å bedre den muntlige kommunikasjonen, for å identifisere pasienter og brukere som er i fare for forverret tilstand, sier seniorrådgiver Anne Kristin Ihle Melby ved avdeling for kvalitetsforbedring og pasientsikkerhet i Helsedirektoratet.

NEWS2

Verktøyet NEWS2 står for observasjon, skåring og respons, og anbefales i innsatsområdene Tidlig oppdagelse av forverret tilstand og Tidlig oppdagelse og behandling av sepsis.

NEWS2 er i dag innført på de fleste norske sykehus og i flere kommuner (legevakt, sykehjem og hjemmetjeneste). Det kan med fordel brukes av flere i kommunal helse- og omsorgstjeneste for å kartlegge hvilke pasienter som er i risiko for forverring og for vurdering av alvorlighetsgrad ved akutt sykdom.

Innlogging til elektronisk skjema NEWS2 i NEL

Norsk Helseinformatikk er utgiver av Norsk Elektronisk Legehåndbok. Les også relatert nyhetssak på deres nettsider.

 

 

 

 

 

Print