Bilde NFHK

Pasientsikkerhet og kvalitet hånd i hånd

Publisert  Oppdatert 

På årets Kvalitetskonferanse, bidrar flere sentrale personer i kampanjen, for å tydeliggjøre sammenhengen mellom pasientsikkerhet og kvalitet i helsetjenesten enda mer.

19. og 20. mars trommer Norsk forum for kvalitet i helsetjenesten sammen nok en spennende konferanse for deg som er interessert i arbeid knyttet til kvalitetssutvikling, kvalitetsforbedring og pasientsikkerhet.

I tillegg til helseminister Jonas Gahr Støre, kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete, vil flere sentrale personer involvert i pasientsikkerhetskampanjen delta med sine erfaringer. Blant dem er direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog. Han er også leder for kampanjens styringsgruppe. På Kvalitetskonferansen 2013 vil han snakke om morgendagens helse- og omsorgstjenester.

– Årets Kvalitetskonferanse er veldig spennende, og omfavner et arbeid som er svært viktig for alle som jobber i helsetjenesten. Jeg vil derfor oppfordre alle til å melde seg på, sier styreleder Anne-Grete Skjellanger, som til daglig er sekretariatsleder i pasientsikkerhetskampanjen.

Per Martin Knutsen, direktør ved Helgelandssykehuset HF vil snakke om sine erfaringer med å gå i pasientens fotspor, som er et tiltak knyttet til brukermedvirkning og har vært et pilotprosjekt i foretaket. Fire direktører ved foretaket har fulgt pasienter som pårørende og observert hvordan sykehuset oppleves fra pasientens ståsted. Direktørene har opplevd  gode erfaringer med tiltaket knyttet til brukermedvirkning, i tillegg til å gjøre noen erkjennelser underveis.

Konferansen starter 19. mars klokken 9:30. Meld deg på her.

Påmeldingsfrist er onsdag 27. februar 2013

Program finner du her

Print