Slåtthaug sykehjem

Slik ivaretar vi ditt personvern

Publisert  Oppdatert 

Nytt direktiv fra EU gir deg bedre personvern. Slik påvirker det deg.

Oppdatering! F.o.m. 20. juli 2018 gjelder GDPR i Norge. 

For å fortsatt motta våre nyhetsbrev må du registrere samtykket ditt her.

Torsdag 3. mai mottok alle som står i våre e-postlister en e-post med informasjon om hvordan oppdatere sitt samtykke.

Det såkalte GDPR-direktivet (General Data Protection Regulation) er et sett nye regler for alle virksomheter innen EU/EØS som benytter seg av personlige opplysninger.

Pasientsikkerhetsprogrammet sender jevnlig ut nyhetsbrev, vi inviterer til konferanser, kurs og læringsnettverk. Det betyr at vi sitter på noen personlige opplysninger om deg. I all hovedsak er det snakk om e-postadresser, navn og telefonnummer. 

Vi må ha ditt samtykke

Det nye regelverket gjør at vi må endre rutinene våre. Blant annet må vi sørge for at vi lagrer opplysningene om deg på en trygg måte, og vi må ha rutiner for å sletter opplysninger vi ikke har bruk for. 

Viktigst er det at vi må be om ditt samtykke før vi kan sende deg informasjon. Dette vil du merke på to måter:

  1. Dersom du allerede står på en av våre mailinglister vil du bli bedt om å fornye ditt samtykke. I løpet av våren vil du derfor motta en e-post der du eksplisitt bes om å godkjenne at vi fortsetter å sende deg informasjon. Dersom du ikke svarer vil du på sikt slutte å motta informasjon fra pasientsikkerhetsprogrammet. Vi håper derfor at du tar deg tid til å fornye ditt samtykke.
  2. Hver gang du melder deg på nye kurs og konferanser og den første gangen du melder deg på nyhetsbrevet vårt vil du bli bedt om å gi ditt samtykke til at vi kan lagre informasjonen vi trenger for å være i kontakt med deg.

Vi håper du vil fortsette å motta informasjon om pasientsikkerhet og forbedringsarbeid.

Omfattende regelverk som gir deg bedre personvern 

En av hovedårsakene til at de nye reglene innføres, er å skjerme deg som forbruker og samfunnsborger fra å motta informasjon du ikke har bedt om og for å hindre bedrifter og virksomheter i å bruke dine opplysninger til andre formål en det du har gitt samtykke til.

Dersom du for eksempel en gang har deltatt i en konkurranse på Facebook-siden til et flyselskap skal ikke selskapet kunne bruke den informasjonen til å kontakte deg med andre tilbud i fremtiden, med mindre du spesifikt har samtykket til det.

De aller fleste virksomheter sitter på personlig informasjon om deg i en eller annen grad. Det betyr at alle fra kundeklubben på dagligvarehandelen din til nettbutikken du handler klær i, til treningsappen på telefonen din, til vi i pasientsikkerhetsprogrammet må innføre nye rutiner for å være innenfor det nye lovverket.

Har du spørsmål om personvern i pasientsikkerhetsprogrammet er du velkommen til å kontakte oss på post@pasientsikkerhetsprogrammet.no

Print