Oppsalhjemmet

Sykehjem tar saken i egne hender

Publisert  Oppdatert 

Oppsalhjemmet er et privat sykehjem i Oslo kommune, som på eget initiativ har bestemt seg for å delta i kampanjens innsatsområde ”Riktig legemiddelbruk i sykehjem”.

Det hele startet med at sykehjemslege Stefan Ore som brenner for fagområdet, tok kontakt med prosjektleder i kampanjen. Resultatet av møtet mellom kampanjen og sykehjemmet er at Oppsalhjemmet involverer alle avdelinger i innsatsområdet. Kontrakt er underskrevet og kvalitetsansvarlig og ledelse, samt sykehjemsleger jobber med planlegging av prosjektet som starter i september.

– Vi ble tent, og bare bestemte oss for at dette gjør vi, sier Elin Haug Nygård, kvalitetssjef ved Oppsalhjemmet.

Ønsker å bli bedre

Sykehjemmet har tidligere deltatt i legemiddelprosjektet til sykehjemsetaten. Enkelte av sykehjemsavdelingene viser seg å være blant de lavest i landet på bruk av legemidler, likevel ønsker sykehjemmet å styrke forbedringsarbeidet sitt.

– Vi ønsker å bli enda bedre og kvalitetssikre det vi gjør i enda større grad, sier Elin Haug Nygård. Selv om sykehjemmet er lave på medisiner, har vi enda mer å gå på, legger hun til.

Sykehjemmet er opptatt av kvalitet og jobber i team, dessuten kjente de til gjennombruddsmodellen, som er en sentral metode for å spre tiltak i kampanjen. Derfor ble måten kampanjen arbeider med å implementere tiltak godt mottatt på sykehjemmet.

– Kampanjen er svært fornøyd med initiativet som Oppsalhjemmet viser, og gleder oss til å følge arbeidet deres fremover, sier Anne-Grete Skjellanger, sekretariatsleder for pasientsikkerhetskampanjen.

(Publisert 16.08.2012)

Print