Oppsalhjemmet - tips til kultur

(Foto: Stig Marlon Weston)

Tips til forbedring av pasientsikkerhetskultur

Publisert  Oppdatert 

Helsedirektør Bjørn Guldvog pekte i sin årstale på at pasientsikkerhetskulturen ikke er god nok i halvparten av enhetene i norske sykehus. Her finner du tips til forbedring.

I sin årstale med nøkkeltall for helsesektoren, løftet helsedirektør Bjørn Guldvog frem utfordringene knyttet til at for mange barn og unge faller utenfor. Han løftet også frem utfordringer rundt pasientskader og pasientsikkerhetskultur. 

- Mange medarbeidere i norske sykehus rapporterer i dag at man ikke jobber i miljøer som setter pasientsikkerhetskulturen høyt nok. Halvparten av enhetene har god pasientsikkerhetskultur, men i 44 prosent av enhetene var det ikke nok støtte til å ta opp problemer rundt pasientsikkerhet, sa Guldvog i årstalen.

Pasientsikkerhetsprogrammet har utviklet anbefalinger til hvordan man kan arbeide systematisk med pasientsikkerhetskultur. God pasientsikkerhetskultur forutsetter et godt samspill mellom ansatte og ledere, og en felles bevissthet om hva som må på plass for å forhindre unødvendig skade.

Her kan du lese tipsene om hvordan du kan forbedre pasientsikkerhetskulturen.

Print