Diakonhjemmet-44

(Foto: Stig Marlon Weston)

Vil dere være pilot for sepsis på sengepost?

Publisert  Oppdatert 

55 000 pasienter legges hvert år inn med sepsis. Nå søker vi sengeposter som kan teste ut tiltakene våre for tidlig oppdagelse av sepsis.

Sepsis (blodforgiftning) er en livstruende tilstand, som oppstår når kroppens reaksjon på en infeksjon skader eget vev og organer. Det kan oppstå svikt i ett eller flere organer og utvikle seg til septisk sjokk, bli livstruende og ved forsinket eller mangelfull behandling ha dødelig utfall. Derfor må sepsis oppdages og behandles tidlig.

Utvider fra akuttmottak til sengeposter

Pasientsikkerhetsprogrammet er midtveis i læringsnettverk for tidlig oppdagelse og behandling av sepsis. Men pilotene og målgruppen i denne runden har vært akuttmottak. I 2018 utvides innsatsområdet til sengeposter gjennom et nytt læringsnettverk. Derfor ønsker vi to piloter for å teste ut tiltakene på sengepost, siden det kan være litt andre behov eller utfordringer som man bør ta høyde for.

Målgruppe er HF-/sykehus-sengeposter som behandler voksne pasienter.

Kriterier for deltakelse

Slik søker dere

Ønsker dere å være pilot? Bruk søknadsskjema i høyre marg (nederst på mobil) og send til regional programleder. Ved spørsmål ta gjerne kontakt med sekretariatet på post@pasientsikkerhetsprogrammet.no

Søknadsfrist: 15. september.

Veien videre

Pasientsikkerhetsprogrammet vil arrangere læringsnettverk for innsatsområdet Tidlig oppdagelse og behandling av sepsis - sengepost i 2018, etter at tiltakene og indikatorer er testet i piloter.

Print