binary-4596-14646

Foto: Stig Marlon Weston

Forbedringsguiden er oppdatert

Publisert  Oppdatert 

Forbedringsguiden er en veileder og inspirasjonskilde i forbedringsarbeidet. Nå kan du laste ned siste utgave!

Forbedringsguiden er laget for å gi inspirasjon og veiledning til alle som jobber med å forbedre helse- og omsorgstjenesten. Den inneholder sentrale modeller og verktøy som kan brukes for å planlegge og gjennomføre et forbedringsprosjekt.

Veileder og inspirasjonskilde 

Studier har vist at det kan ta opptil 17 år fra fagmiljøene er enige om hva som er beste praksis, til dette er blitt en standard del av behandlingen. For å lykkes med å forbedre norsk helse- og omsorgstjeneste i takt med den stadig raskere utviklingen, trenger helsepersonell både klinisk kunnskap og kunnskap om forbedringsarbeid. 

Det skal guiden bidra til. I tillegg til oppdatert kunnskap om forbedringsmodellen vil du blant annet finne tips om hva som er viktig å ta hensyn til, hvilke reaksjoner du kan forvente og hvordan du kan kommunisere og involvere andre i det viktige arbeidet.

Forbedringsguiden er utviklet etter den amerikanske statistikeren og ingeniøren Edwards Demings "System of Profund Knowledge», som er grunnlaget for det vi kaller forbedringskunnskap.

Selv om forbedringsarbeid kan være krevende, er det også lærerikt og morsomt. Og ikke minst nyttig for de det gjelder – nemlig pasientene og brukerne.

Last ned Forbedringsguiden

Her finner du Forbedringsguiden. Du kan enten laste ned en enkel pdf, eller en høyoppløselig versjon som kan sendes til trykkeri.

Helsedirektoratet har ikke anledning til å trykke opp Forbedringsguiden, men dette ´kan gjøres og betales av den enkelte institusjon.

 

Print